Att resa till Peru och Machu Picchu

Drömresan till Machu Picchu i Peru

Min absoluta drömresa håller på att gå i uppfyllelse. Jag har fått möjligheten att åka till Peru för att besöka självaste Machu Picchu! En vän till mig är resejournalist och ska åka dit för att göra ett stort reportage och han frågade mig om jag ville följa med som fotograf. En sådan fråga tackar man ju inte nej till, så jag har gick direkt till min chef och bad om att få ta tjänstledigt i några månader, vilket jag fick. Hon vet hur mycket resan skulle betyda för mig och det skulle även utveckla mina kunskaper inom fotografering. Så jag antar att det blir en win-win situation.

Vad som fascinerar mig med Machu Picchu är dess antika och bevarade stadsmiljö. Det är en flera hundra år gammal stad som sägs ha byggts upp av Inkafolket under 1400 talet. Det är belägrat mitt uppe på en bergstopp i Anderna med stup utmed alla kanter. Ett väldigt unikt ställe att bygga upp en stad på. Det sägs att det byggdes för inkafolket och hovet och att det bodde runt 750 personer. Ingen vet varför staden plötsligt övergavs och den hittades först av en slump i början av 1900 talet. Varför det känns så angeläget att åka dit nu är på grund av dess svåra tillkomst och för att vi inte vet hur länge vi kommer att kunna besöka staden. Den ligger så utsatt uppe på berget och forskare säger att det snart kan bli för osäkert för människor att gå upp dit.

Såhär vackert kan det se ut i Machu Picchu.

machupicchu

Därför är jag helt överlycklig att få åka dit. Och med en sådan fin vän som erbjöd mig denna möjlighet. Nu är det bara att räkna ner dagarna till avresan och börja samla ihop allt material som behövs för denna minnesvärda vandring utmed inkaleden.

Similar Posts