Sommarsemester i Svenska Fjällen

Sälen och Åre, två av de mest populära semesterorterna i Svenska Fjällen erbjuder enastående upplevelser året runt. Läs mer om hur det är att semestra i den svenska fjällen här nedan:

Sälen – inte bara en semesterort på vinter

Sälen på vintern

Sälen är mest känt för sin vintersport och lockar skidentusiaster från när och fjärran. Med sina välpreparerade backar och omfattande liftsystem är Sälen perfekt för både nybörjare och erfarna åkare. Här finns också möjlighet till snösko vandring, hundspann turer och isfiske.

En tur med snöskoter är ett spännande sätt att utforska det vackra fjällandskapet. Efter en dag full av äventyr kan man koppla av i en av de mysiga stugorna eller njuta av den lokala maten på någon av de traditionella restaurangerna.

Sälen på sommaren 

På sommaren förvandlas Sälen till en grönskande oas. Här kan man njuta av vackra vandringsleder som tar en genom fjällen, förbi kristallklara sjöar och forsar. Det finns massa saker att göra i Sälen på sommaren bland annat dessa:

Fiskeentusiaster har gott om möjligheter att fånga öring eller röding i de fantastiska fiskevattnen. För den som söker spänning och adrenalinkickar finns downhill-cykling och zipline som alternativ.

Åre – en pärla i de svenska fjällen

Åre på vintern

Åre är en annan pärla i Svenska Fjällen som erbjuder fantastiska möjligheter året runt. På vintern kan man utforska de många nedfarterna och backarna som passar alla nivåer av skidåkare.

Snowboardåkning, längdskidåkning och pulka åkning är också populära aktiviteter. Efter en dag i backarna kan man njuta av den mysiga atmosfären i byn och besöka någon av de trevliga restaurangerna.

Åre på sommaren

På sommaren förvandlas Åre till en äventyrsdestination. Här kan man ge sig ut på vackra vandringar och njuta av den magnifika naturen. Här kan du läsa mer om Åre: https://aresweden.com/

En vandring upp på Åreskutan, det högsta berget i området, är en oförglömlig upplevelse med fantastisk utsikt över fjällen. Mountainbiking, fiske och klättring är också populära aktiviteter att utforska under sommarmånaderna.

Både Sälen och Åre erbjuder också ett brett utbud av boendealternativ, från mysiga stugor till moderna hotell. Det finns även gott om restauranger, barer och butiker där man kan avnjuta god mat och shoppa lokala produkter.

Oavsett om man besöker Sälen eller Åre, eller båda, kommer man garanterat att få en oförglömlig semester i Svenska Fjällen. Här kan man koppla av i den vackra naturen, utöva spännande aktiviteter och njuta av den genuina fjällkulturen. Så packa dina skidor eller vandringskängor och ge dig iväg till de svenska fjällen för en minnesvärd semester!

Similar Posts