|

Mauritius

Följ med Afro-Caribbean på en underbar resa till Indiska Oceanen! Upplev gröna palmer, magiska solnedgångar, världens vackraste stränder och en intressant kultur. Vi erbjuder resor till paradis destinationerna Mauritius och Seychellerna. Dessa resmål är perfekta att blanda med en safari.

Mauritius är ett resmål som är utmärkt för en semester med stilla, sköna och behagliga stranddagar. Lika perfekt är det för en resa med mer händelsefulla, fartfyllda aktiva dagar. Mauritius är en ö med regnskogar, nationalparker, höga berg, otroliga vandringsturer och andra svårslagna aktiviteter som har de mesta att erbjuda.

Tre starka rekommendationer att besöka under en resa till Mauritius är Blue Bay, Grand Bay och den sprudlande, otroliga huvudstaden Port Louis. Blue Bay har tack vare sitt kristallklara vattnet, fantastiska korallrev och gröna djungel blivit utnämnd till den bästa stranden att snorkla vid. Grand Bays stadsby och stränder lockar besökare under både dag som kväll. Här finns traditionella affärer som har varit aktiva i över 50 år. Huvudstaden Port Louis har en fängslande kolonialarkitektur och flera färgstarka marknader som är fantastiska att besöka. I huvudstaden finns även fascinerande museum som absolut är värda ett besök.

Mauritius matkultur är den bästa blandningen av kök från Kina, Indien, Afrika och Europa. Det finns ett stort utbud med någonting för alla. Förutom den utsökta maten är ön också känd för sin lokalt odlade rom. En rekommendation under din Mauritius vistelse är att besöka en av de romfabriker som finns.

En resa till paradiset Seychellerna i Oceanen är något som många kopplar till lyx och elegans. Faktum är att en Seychellerna resa är en överkomligt summa för de flesta – speciellt då vi i första hand erbjuder boende på mysiga, charmiga pensionat.

För att få ut det mesta och bästa av resan så bör en Seychellerna resa kombineras med flera olika öar. Det är ett kort avstånd mellan öarna vilket gör att det är lätt att ta sig från ö till ö. På huvudön Mahé ligger den vackra huvudstaden Victoria och här bor ca 90% av landets befolkning. Denna ö är perfekt som startpunkt för att sedan resa vidare till andra öar i närheten.

En timmes båtresa nordost från Mahé ligger den fantastiska ön Praslin. Här finns paradisstränder, exempelvis Anze Lazio och Anse Georgette, som klassas till världens vackraste stränder.

20 minuters båtresa från Praslin finns den orörda pärlan: ön La Digue. Här finns ingen flygplats och färdmedlet man använder är till störst del cykel. Detta är en paradisön som är utmärkt för att känna lugn och avkoppling. Njut av de magiska stränderna, den vackra vandringsleden och den vildväxta naturen. La Digue är den perfekta slutdestinationen på din Seychellerna resa.

Similar Posts